Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتری فیزیولوژی پزشکی گفت: تزریق واکسن کرونا احتمال ابتلا به وضعیت شدید بیماری و مرگ ومیر را کاهش می‌دهد، اما به صفر نمی‌رساند، بنابراین به منظور جلوگیری از بیماری، رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی مقابله با کرونا به ویژه قبل از واکسیناسیون ۷۰ درصد جامعه، نباید کاهش یابد.

محمدرضا رئوفی روز جمعه افزود: همه اصول بهداشتی مقابله با کرونا حتی پس از تزریق دز سوم واکسن نیز باید تداوم یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ویروس دائما جهش یافته و احتمال می‌رود برخی سویه‌ها به رغم تزریق واکسن بتوانند از سیستم ایمنی بدن فرار کنند.

وی ادامه داد: همچنین همه جهش‌های ویروس کرونا قابل شناسایی نبوده و انتظار می‌رود شماری از جهش‌ها در برخی کشورها معرفی نشوند، بنابراین رعایت ضوابط بهداشتی مقابله با کرونا پس از تزریق واکسن نیز در شرایط فعلی کشور باید ادامه داشته باشد. 

رئوفی توضیح داد: با اتمام واکسیناسیون سراسری و کاهش شیوع بیماری در کشور به تدریج رعایت این ضوابط می‌تواند کاهش یابد، اما امروز این پروتکل‌ها قبل و بعد از واکسیناسیون نباید تغییر کند.

این استاد علوم پزشکی همچنین یادآور شد: براساس مشاهدات بیمارستانی، بیماران بستری به خصوص در بخش مراقبت‌های ویژه و همچنین جانباختگان ناشی از کرونا از واکسن‌نزده‌ها بودند و در برخی کشورها که واکسیناسیون به اتمام رسیده، آمار ابتلا، بستری و همچنین فوت ناشی از کووید۱۹ با کاهش قابل‌توجهی همراه شده است.

وی تصریح کرد: در طول تاریخ بشریت، واکسن‌های متعدد توانست مانع از شیوع بیماری‌های مختلف همچون فلج اطفال و وبا شود و بدون شک واکسن کرونا نیز به تدریج می‌تواند مانع از شیوع بیماری و ریشه‌کن شدن کووید۱۹ شود.

این دکتری فیزیولوژی پزشکی با اشاره به جهش‌های مداوم در این ویروس خاطرنشان کرد: هر ساله یک ورژن جدید از واکسن آنفلوآنزا تولید شده و می‌تواند شخص را در برابر واریانت‌ها ایمن کند، این رویداد در رابطه با واکسن کووید۱۹ هم می‌تواند اتفاق افتد، متناسب با سویه‌های جدید ویروس کرونا واکسن‌های جدید ساخته شده و در دزهای آتی استفاده خواهد شد.

رئوفی همچنین در خصوص این پرسش که «آیا دز یادآور واکسن کرونا باید با ۲ دز تزریق شده یکسان باشد» گفت: برند دز سوم واکسن کرونا باتوجه به ۲ دز پیشین تعیین می‌شود. به عنوان مثال، در صورت استفاده از ۲ دز واکسن سینوفارم یا برکت، می‌توان برای دز سوم (یادآور) از واکسن آسترازنکا، فایزر، مدرنا یا جانسون اند جانسون استفاده کرد.

وی ادامه داد: اما در صورت استفاده از ۲ دز واکسن آسترازنکا، فایزر یا اسپوتنیک-وی، نباید در دز یادآور از واکسن‌های ضدویروس اینکتیو (غیرفعال) اعم از برکت یا سینوفارم استفاده شود، زیرا واکسن‌های معادل اثربخشی را افزایش خواهد داد.

آیا رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی مقابله با کرونا در درازمدت سیستم ایمنی بدن را ضعیف می‌کند؟

رئوفی در ادامه در پاسخ به این پرسش که «آیا رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی مقابله با کرونا در درازمدت می‌تواند سیستم ایمنی بدن را ضعیف کند» گفت: ضعف سیستم ایمنی بدن با رعایت ضوابط بهداشتی یک پروسه طولانی‌ مدت است که در وضعیت ایزوله کامل اتفاق می‌افتد. 

وی توضیح داد: در حال حاضر در اماکن بسته، اجتماعات و محیط‌های پر ازدحام از ماسک استفاده می‌شود، اما در اجتماعات خانوادگی، محیط‌های باز با اشیا، اجسام و محیط در ارتباط بوده و بنابراین ایزوله کامل و طبیعتا ضعف سیستم ایمنی به دلیل محافظت در برابر کرونا اتفاق نخواهد افتاد.

/ایرنا 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: بهداشتی مقابله با کرونا سیستم ایمنی بدن واکسن کرونا واکسن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۲۱۲۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزارت بهداشت: سهمیه دارویی داروخانه‌ها براساس وضع حجاب تعیین می‌شود!

به گزارش خبرآنلاین، سیدحیدر محمدی، رئیس سازمان غذا و دارو درباره رسیدگی به وضعیت حجاب در داروخانه‌ها گفت: سازمان غذا و دارو از نخستین مجموعه‌هایی بود که به موضوع رعایت پوشش ورود کرد و به همین دلیل اصول رعایت پوشش در داروخانه را ابلاغ کرد.

مهر در خبری نوشت: محمدی ادامه داد: اگرچه اصول مربوط به پوشش در داروخانه‌ها ابلاغ شده اما ناهنجاری‌هایی در این زمینه گزارش می‌شود. موضوع رعایت هنجارها جزو مواردی است که در مواردی مانند سهمیه داروخانه‌ها نقش دارد. اگر یک داروخانه نسبت به رعایت هنجارها اقدام نکند، در وهله نخست تذکر داده می‌شود و اگر تذکر تأثیری نداشته باشد موارد بازدارنده در خصوص داروخانه متخلف اجرا می‌شود. اگر موارد بازدارنده نیز مثمر ثمر نباشد متخلفان به مراجع قانونی معرفی می‌شوند.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903434

دیگر خبرها

  • افتتاح کارگاه تولید تجهیزات پزشکی در کرج/ «ما می توانیم» محقق شد
  • جمع‌آوری واکسن‌ کرونای شرکت آسترازنکا در سطح جهان
  • آموزش شستشوی دست و تغذیه سالم برای کودکان
  • واکسن‌های آسترازنکا از سراسر جهان جمع‌آوری می‌شوند
  • کسانی که واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند بخوانند | این واکسن کرونا خونمان را لخته کرده است؟
  • ضرورت هم‌افزایی تمام ارگان‌ها برای رفع مشکلات کشتارگاه اراک
  • واکسن های کرونا آسترازنکا از بازار جهانی جمع شد
  • انتخابات در جمهوری اسلامی به‌معنی مبارزه با دیکتاتوری است
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • وزارت بهداشت: سهمیه دارویی داروخانه‌ها براساس وضع حجاب تعیین می‌شود!