Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از پایگاه اطلاع ‌رسانی شورای اسلامی شهر مشهد، شهناز رمارم با اشاره به اینکه هر دولت و جناح در هنگامی‌که خود را به آزمون رأی مردم قرار می‌دهد و به دنبال اخذ روی از مردم است یکی از اولین و مهم‌ترین شعارهایی که در دستور کار داشته بحث تمرکززدایی و واگذاری اختیارات بیشتر به استان‌ها و شهرها بوده، گفت: البته این شعار تصمیم درستی است چراکه رئوس دولت که در تهران سکونت دارند با توجه به آن‌که از نزدیک با مشکلات هر استان و شهر رودررو نبوده و درک درستی از شرایط اجتماعی اقتصادی سیاسی و فرهنگی مناطق ندارند، نمی‌توانند اقدامات و مصوبات درست و به‌جایی داشته باشند و ازاین‌رو برای تمام کشور یک نسخه واحد می‌پیچند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این‌یک اشتباه استراتژیک است به‌ویژه برای کشور ما که از تنوع قومیتی مذهبی و فرهنگی گسترده‌ای برخوردار است.

عضو هیئت­ رئیسه شورای اسلامی شهر مشهد ادامه داد: در خصوص مصوبه اخیر مجلس دو گلایه اساسی وجود دارد؛ گلایه اول از دولت است که با شعار تمرکززدایی روی کار آمده اما امروز با تنظیم چنین لایحه‌ای در عمل اختیارات مدیریت شهرها و استان‌ها و پارلمان‌های محلی را گرفته و به وزارت کشور واگذار کرده است. درحالی‌که هیچ کنترل، نظارت و ایده‌ای برای آنکه با چه برنامه، هدف گذاری و اطلاعاتی عوارض اخذشده از شهرها بین سایر شهرهای کشور تقسیم می‌شود وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه گلایه دوم از مجلس شورای اسلامی است که در جایگاه نمایندگان مستقیم مردم به‌جای آن‌که دغدغه مردم شهرهای خود را داشته باشند و نگران وضعیت مدیریت شهرها باشند، گفت: این در حالی است که می‌بینیم دولت را در بزرگ‌تر شدن و بال‌وپر گرفتن بیشتر و دخالت در امور شهرها و کاهش اختیارات شوراهای شهر به‌عنوان یکی از ارکان قانون اساسی مترقی جمهوری اسلامی ایران حمایت و همراهی کرده‌اند.

رمارم ادامه داد: چرا رئوس دولت و مجلس قبول نمی‌کنند که شوراهای شهر به دلیل اشراف بیشتر و دقیق‌تر به حوزه فعالیت خود اطلاعات دقیق و کاملی از وضعیت شهر، مشکلات و نیازها داشته و قطعاً می‌توانند برای رفع این مشکلات نسخه بهتر، کارشناسی شده تر و اثرگذارتری بپیچند؟

عضو هیئت­ رئیسه شورای اسلامی شهر مشهد تأکید کرد: واگذاری اختیار وضع عوارض شهری به وزارت کشور خسران بزرگی به مردم است و قطعاً در جهت تضعیف نهادهای مردمی دموکراتیک نیز قلمداد می‌شود. سؤال اساسی آن است که آیا هیچ انگیزه و خواستی برای تقویت نهاده‌ای برخاسته از بطن مردم و جامعه وجود دارد یا خیر؟ اگر چنین خواست و میلی در کشور وجود دارد چنین مصوبات و اقداماتی که خلاف قانون اساسی است مطمئناً عقب‌گرد در جهت توسعه دموکراسی در کشور قلمداد می‌شود.

وی اضافه کرد: متأسفانه باید گفت که چنین اقدامی به‌هیچ‌عنوان در شأن مجلس شورای اسلامی نیست چراکه نمایندگانی که از دل مردم و باروی مستقیم ایشان روی کار آمده‌اند قطعاً باید در جهت تقویت خواست و اراده و توان مردم عمل کنند اما با چنین مصوبه‌ای به‌عکس به تقویت نهاد دولت در مقابل مردم تن داده‌اند.

رمارم گفت: به جرأت می‌توان گفت چنین اقدام و مصوبه‌ای با نیات سیاسی به تصویب رسیده چراکه دولت در اندیشه تقویت قدرت خود و نفوذ در کشور بوده است؛ بر کسی پوشیده نیست تجمیع قدرت پول و سیاست سبب افزایش چند برابری قدرت نهاده‌ای حاکمیتی می‌شود و دولت با این لایحه درصدد افزایش توان کنترلی و قدرت گیری بوده است. لذا از مجلس شورای اسلامی بعید بود که به این راحتی تن به چنین خواسته دولت بدهد.

انتهای پیام/ 70068

منبع: فارس

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی مشهد شهناز رمارم انتقاد به کاهش اختیارات شوراها شورای اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۶۵۵۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استاندار اصفهان: امسال باید سال امیدآفرینی در استان باشد

استاندار اصفهان تاکید کرد: اعضای شوراهای اسلامی و شهرداران باید کاری کنند که امسال سال امیدآفرینی در سراسر استان باشد و از هرگونه تنش و اختلافی که سودی به مردم نمی‌رساند، دوری کنند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، سیدرضا مرتضوی در همایش فرهنگی و آموزشی شوراهای اسلامی استان اصفهان ضمن گرامیداشت روز ملی شوراها، گفت: نخستین اصل یک حرکت تشکیلاتی رصد مستمر مسیر حرکت با درنظر گرفتن اهداف اولیه است.

وی ادامه داد: با تشکیل شوراهای اسلامی اتفاقات مبارکی در حوزه ظرفیت‌سازی در امور مختلف حکمرانی رقم خورد از جمله اینکه در نگاه اول کار مردم به آنان واگذار شد.

استاندار اصفهان با اشاره به اینکه شوراها تجلی حضور مردم در حکمرانی هستند، گفت: کلیات نظام جمهوری اسلامی در چارچوب نگاه مردم‌سالاری دینی تدبیر شده و حرکت می‌کند.

وی ادامه داد: با تشکیل شوراها ظرفیتی ایجاد شد تا مردم بتوانند در امور مربوط به خود ورود کنند و همین موضوع نقطه عطفی در جمهوری اسلامی محسوب می‌شود، از این رو تجلی حکمرانی مردمی در شوراها کار اشتباه و بیهوده‌ای نیست.

مرتضوی خاطرنشان کرد: با روی کار آمدن شوراها مردم نسبت به مسائلی که در حوزه زندگی آنها اتفاق می‌افتد احساس مسئولیت بیشتری دارند که ارزشمند است.

استاندار اصفهان با بیان اینکه با حضور شوراها تصمیمات دقیق‌تر و کاربردی‌تر شده است، بیان کرد: جذب سرمایه‌گذار و مشارکت دادن سرمایه‌های مردم در مدیریت شهری یکی از مسائلی است که نباید از آن غفلت شود و شوراها در این خصوص می‌توانند نقش‌آفرینی کنند.

وی یادآور شد: در حوزه ارتباط مردم با حاکمیت نیز شوراها نقش ویژه و حلقه میانی این ارتباط هستند، این حلقه نقش دوسویه‌ای دارد که سبب برقراری ارتباط مناسب‌تر میان مردم و حاکمیت خواهد شد.

مرتضوی گفت: البته زمانی شاهد حضور مؤثر شوراها هستیم که در مجموعه تصمیماتی که در نظام شورایی گرفته می‌شود اصول و نکاتی مد نظر قرار بگیرد که مهمترین آنها مدیریت جهادی است.

وی با تأکید بر شاخصه‌های مدیریت جهادی، عنوان کرد: وقتی در مورد مدیریت جهادی در حوزه شوراها و مدیریت شهری صحبت می‌کنیم، باید ارکان نگاه مجاهدانه را در نظر داشته باشیم. نمی‌توانیم دم از مدیریت جهادی بزنیم اما یأس و ناامیدی را به جامعه القاء کنیم.

استاندار اصفهان افزود: مادام به یاد خداوند متعال بودن یکی از اصول اساسی نگاه مجاهدانه است، در کنار توکل به خداوند و نگاه توحیدی در مسیر حرکت، موضوع اعتماد به نفس و خودباوری نیز بسیار بااهمیت است.

وی خاطرنشان کرد: پرکاری، تلاش شبانه روزی و همت مضاعف از الزامات نگاه و رویکرد جهادی است، مجاهد کسی است که به دنبال ظرفیت‌سازی و باز کردن گره‌ها باشد.

مرتضوی ادامه داد: دشمن شناسی و بصیرت نیز بسیار مهم است تا جهت‌گیری مدیریت شهری بر همین اصل هدف‌گذاری شود زیرا دوری از بصیرت به معنای حرکت در اردوگاه دشمن است.

وی با تأکید براینکه با تصمیم غیرمدبرانه امید جامعه از بین خواهد رفت، عنوان کرد: از این رو باید از نگاه اختلافی دوری کنیم، با نگاهی به تجربیات ادوار گذشته شوراها متوجه می‌شویم که در سال پایانی خدمت، اختلاف در مدیریت شهری اوج گرفته است. نتیجه این اختلافات از دست رفتن فرصت خدمت به مردم و ایجاد جو سنگین ناامیدی در جامعه است. از این رو در این دوره بایستی تلاش شود تا سال پایانی خدمت، به سال اختلاف و از دست رفتن فرصت‌ها تبدیل نشود.

استاندار اصفهان نگاه منتقدانه اعضای شورای شهر در تصمیم‌گیری ها را ضروری دانست و گفت: مدیریت شهری در تصمیم گیری‌ها منتقدانه و در اجرای اهداف متحدانه عمل کنند.

وی در مورد سیاست دولت در برابر شوراهای اسلامی، افزود: در سالهای گذشته سیاست دولت حمایت جامع و کامل از مدیریت شهری و روستایی بوده است. این رویکرد در قالب تأمین ماشین‌آلات، تجهیزات، امکانات و قیر مورد نیاز در راهسازی متبلور و بسیار متفاوت تر از سال‌های گذشته بوده است.

مرتضوی عنوان کرد: در استان اصفهان در سه سال گذشته 659 دستگاه ماشین آلات و تجهیزات خدمت شهرداران و مدیریت شهری توزیع شده است که قابل قیاس با دوره‌های گذشته نیست.

وی خاطرنشان کرد: اعضای شوراهای اسلامی و شهرداران کاری کنند که امسال سال امیدآفرینی در سراسر استان باشد و از هرگونه تنش واختلافی که سودی به مردم نمی‌رساند دوری کنند.

انتهای پیام/163

دیگر خبرها

  • عملکرد قابل قبولی از هیات نظارت مشاهده نشد
  • منطق آمریکایی‌ها قلم‌کردن پاها و خلع سلاح است
  • فناوری قدرت ساز و ثروت ساز است
  • لایحه‌ مالیاتی دولت برای سرمایه‌گذاری بیشتر در تولید
  • مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس مهم است
  • نماینده اصلح باید شناخت کافی از دغدغه‌های مردم داشته باشد
  • انتخابات در جمهوری اسلامی به‌معنی مبارزه با دیکتاتوری است
  • اختیارات استان‌ها در اجرای طرح مولد سازی افزایش می‌یابد
  • استاندار اصفهان: امسال باید سال امیدآفرینی در استان باشد
  • افزایش قدرت معیشتی خانوار در آذربایجان‌شرقی مورد توجه خواهد بود