Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو مجمع خبرگان رهبری گفت: بسیاری از افراد در ماه رمضان سفره های افطار پهن می کنند. اینکه سفره ها از نظر کمیت زیاد شود امر پسندیده ای است اما از نظر کیفیت سفره ها باید همراه با شئونات اسلامی باشد. نباید تجملاتی باشد.

آیت الله محمد هادی عبد خدایی در گفت و گو با قدس آنلاین اظهارداشت :  مهمترین ویژگی ماه مبارک رمضان ایجاد تقوی فردی و اجتماعی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قرآن می گوید "روزه بر شما نوشته شده باشد که پرهیزکار شوید".  ماه مبارک رمضان تمرین تقوی و پرهیزکاری است. تمرین اجتناب از گناه و معصیت است. تمرین خودداری از خشم و غضب است تمرین خودداری از تمام بدیها است.

وی خاطرنشان کرد: وقتی انسان از خوردن و آشامیدن و مبطلات روزه آنهم در ساعات طولانی امتناع می کند، همانگونه هم باید در تمام عمر از غضب و کینه ورزی و غیبت و دروغ دور باشد و نه تنها رفتار بلکه دلش را هم پاک نگه دارد. این تمرین فردی در جامعه هم اثر دارد.

وی افزود: به ویژه اینکه ۲۱ ماه رمضان به نام مولی الموحدین، امام علی (ع) است. تعداد زیادی از مردم در این ماه و به ویژه در این شب به احترام ماه رمضان و به احترام امام علی (ع) دست از کارهای آلوده و خباثت آمیز برمی دارند. گویی بعد از ۱۴۰۰ سال روح والای امام علی(ع) بر دلهای جامعه حکومت می کند.

وی بیان کرد : وقتی آمارها بررسی می شوند به صورت کاملا ملموس و مستند مشاهده می کنیم که در ماه رمضان جرایم بسیار کمتری اتفاق می افتد. در این ماه بدیها و شرارت ها کمتر می شود. مهمترین دلیل آن، تمرین تقوی و پرهیزکاری است که در این ماه صورت می گیرد.

آیت الله عبد خدایی گفت: رمضان یک مکتب انسان سازی است. انسان را وادار می کند به ایثار و رسیدگی به غیر. یکی از حکمتهای مهم ماه رمضان این است که انسان طعم و مزه گرسنگی را بچشد. آنوقت بهتر می فهمد که معنی اشکهای یک کودک فقیر در اثر گرسنگی چیست. بهتر متوجه ناراحتی و غصه مادر این کودک می شود که کلافه مانده است و نمی تواند برای فرزند گرسنه اش کاری انجام دهد.

وی ادامه داد: نزدیک غروب گرسنگی موجب ضعف انسان می شود، به رغم اینکه می داند مثلا تا یک ساعت دیگر می تواند بر سر سفره ای مناسب نشسته و گرسنگی اش را برطرف کند. اما آن بینوایی که دستش خالی است و باهمین زبان روضه قرار است که در کنار سفره ای تهی بنشیند چه حالی دارد؟ باید به فقرا برسیم و رسیدگی کنیم.

وی تصریح کرد: بسیاری از افراد در ماه رمضان سفره های افطار پهن می کنند. اینکه سفره ها از نظر کمیت زیاد شود امر پسندیده ای است اما از نظر کیفیت سفره ها باید همراه با شئونات اسلامی باشد. نباید تجملاتی باشد. باید تعداد میهمان را افزایش داد نه اینکه سفره ای اشرافی پهن کرد تا به اجبار از تعداد میهمانان کاسته شود.

وی اظهار داشت: اگر سفره ای مناسب ماه رمضان پهن شد یعنی اینکه انسان فلسفه این ماه مبارک را درک کرده است و در غیراینصورت باید گفت که انسان متوجه حکمت رمضان نشده است. بویژه اینکه در این روزها در شرایط جنگ اقتصادی هستیم. امروز کفر جهانی می خواهد از مسیر اقتصادی ما را از بین ببرد. باید در این شرایط اهتمام بیشتری بر سادگی وساده زیستی داشته باشیم.

وی بیان کرد: در این ماه باید با اسراف و تبذیر مبارزه کنیم. اسراف یعنی زیاده از حد مصرف کردن اما تبذیر یعنی بریز و بپاش کردن و از بین بردن نعمت ها. گاهی اوقات در خیلی از مهمانی ها نعمت های خدا از بین می رود و هدر می شود و درست از آن استفاده نمی شود. قرآن راجع به مبذرین می گوید آنهایی که اهل تبذیرند، برادران شیاطین هستند. فرد مبذر در نظر نمی گیرد که با جلوگیری از ریخت و پاش های اضافه می تواند چندین خانواده را از گرسنگی نجات داده و از نعمت های الهی بهره مند کند.

وی گفت: در این ماه به هر اندازه که می توانیم باید انفاق و به دیگران رسیدگی کنیم. اگر کسی می خواهد در این ماه هزینه کند، چه بهتر است که غذا را ساده در نظر بگیرد تا تعداد بیشتری از سفره او بهره مند شوند.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: تمرین تقوی خودسازی عضو مجمع خبرگان رهبری فرارسیدن ماه مبارک رمضان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۶۹۱۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش آستانه تحمل و پرخاشگری در کودکان از آثار مخرب استفاده بی‌رویه از فضای مجازی است

عضو سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور با اشاره به اینکه هر یک ساعت مشاهده تلویزیون، ۱۰ درصد ضریب هوشی کودکان را کاهش می‌دهد، گفت: کاهش آستانه تحمل، قدرت تحلیل، ضریب هوشی و پرخاشگری کودکان از آثار زیان‌بار استفاده بی‌رویه از فضای مجازی است.

مریم عزیزخانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه استفاده بی‌رویه از فضای مجازی می‌تواند سه آسیب مهم برای فرزندان داشته باشد، اظهار کرد: امواج وسایل دیجیتالی مانند تلفن هوشمند، تلویزیون و کامپیوتر بر قسمت جلویی مغز که لوب پیشانی نام دارد، تأثیر منفی می‌گذارد و سبب بروز آسیب‌هایی به مغز می‌شود، تأثیر این امواج در کودکان زیر دو سال نیز سبب تخریب سلول‌های لوب پیشانی مغز می‌شود که علتی برای کاهش آستانه تحمل، قدرت تحلیل، ضریب هوشی و پرخاشگری کودکان است.

وی با اشاره به اینکه هر یک ساعت مشاهده تلویزیون، ۱۰ درصد ضریب هوشی را کاهش می‌دهد، افزود: والدین باید با نظارت‌های موردنیاز مانع آسیب به مغز فرزندان شوند، چراکه در سن ۱۵ سالگی رشد مغزی افراد تا حد زیادی انجام می‌شود و اگر در آن زمان متوجه آسیب‌های وارده ناشی از رسانه‌ها به فرزندان شویم، طی کردن مسیر جبران دشوارتر خواهد بود.

عضو سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور با بیان راهکارهای مدیریت و کنترل آسیب استفاده بیش از حد رسانه‌ها توسط کودکان ادامه داد: والدین باید الگوی رفتاری فرزندان باشند و استفاده از رسانه‌ها را اول برای خود و سپس برای فرزندان کنترل کنند، همچنین هنگام مواجه شدن با افراط فرزند در استفاده از تلفن همراه، نوازش کلامی را مورد توجه قرار دهند و با زبانی نرم و بیانی دوستانه مانع استفاده بیش از حد از رسانه‌ها توسط کودک شوند، چراکه با پرخاشگری و تخریب شخصیت فرزندان نمی‌توانیم انتظار فرمان‌برداری داشته باشیم.

عزیزخانی با بیان اینکه در مواجهه با برخی اشتباهات باید اصل تغافل را رعایت کنیم، عنوان کرد: اگر فرزند دچار اشتباهی شد، با پذیرش آن سعی کنیم رفتاری مناسب شرایط با فرزندان داشته باشیم و فرزند را مورد سرزنش و توهین قرار ندهیم، چراکه فرزندان به ویژه در دوران کودکی باید با آزمون و خطا مواردی را بیاموزند و بعضی موقعیت‌ها را در زندگی تجربه کنند، همچنین تعریف و تمجید از ویژگی‌های مثبت او را مدنظر قرار دهیم تا حس امنیت در وجود فرزندان برقرار شود.

وی با تاکید بر اینکه با ایجاد سلامت معنوی در خانواده می‌توانیم رابطه مؤثری میان اعضا به ویژه والدین و فرزندان برقرار کنیم، اضافه کرد: کلیدی‌ترین عنصر در تربیت، محبت است و اگر در تعامل با فرزندان بر اساس شناخت و آگاهی‌ها قدم برداریم و محبت را چاشنی آن کنیم، باعث می‌شود رابطه محکم و پایداری با فرزندان‌مان داشته باشیم، اینگونه به عنوان تسهیل‌گر در امر تربیت فرزندان می‌توانیم نقش مؤثری ایفا کنیم.

کد خبر 751285

دیگر خبرها

  • کاهش آستانه تحمل و پرخاشگری در کودکان از آثار مخرب استفاده بی‌رویه از فضای مجازی است
  • افزایش بارش‌ها در آذربایجان شرقی
  • چطور با هندوانه به جنگ سنگ کلیه برویم؟/ یک روش ساده و نتیجه‌بخش
  • امیر تتلو در زندان قرآن و نهج‌البلاغه می‌خوانَد | او تمام ‌ماه رمضان را روزه گرفت و برنامه محفل که در شب‌های ‌ماه رمضان پخش می‌شد را نگاه کرد!
  • جراحی زیر نور ماه، خواب در تابوت و تاراجِ شأن انسان/اینجا رفح است
  • مراکز سیار کانون امسال توسعه می یابد
  • بازارچه خیریه سازمان ملل به نفع کودکان جهان برگزار شد
  • نشستن بیشتر از ۵ ساعت؛ افزایش ۲ سانتی‌متری دور کمر
  • روشی ساده و کم‌هزینه برای کاهش استرس
  • هوش مصنوعی ربات‌ها را بهتر از انسان‌ آموزش می‌دهد