Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس اقتصاد،بازار و سرمایه گفت: نوسانات شدید قیمت ها موجب کاهش سرمایه گذاری، کاهش رشد اقتصادی و افزایش ریسک تولید و تجارت می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛حسین محمودی اصل امروز در گفت و گو با خبرنگار موج رسا; اظهار داشت:برای اصلاح ساختار اقتصاد،کاهش تصدی گری دولت و تسهیل فرآیند توسعه اقتصادی،رشد اقتصادی پایدار و باثبات واقتصاد مبتنی بر بازار با استفاده از نهادهایی چون بورس و بورس کالا ضرورت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه نوسانات شدید قیمت ها در یک سال اخیر کل اقتصاد و جامعه را تحت تاثیر خود قرارداده است،ادامه داد:عوارض چنین نوساناتی کاهش سرمایه گذاری، کاهش رشد اقتصادی و افزایش ریسک تولید و تجارت می شود.
این کارشناس اقتصادی بی ثباتی قیمت ها، شرایط عدم اطمینان در اقتصاد موجب افزایش دلالی در حوزه های مختلف می داند و می گوید: در این صورت است که سرمایه گذارو تولید کننده نسبت به تهیه مناسب مواد اولیه و بازار فروش مناسب دغدغه پیدا می کنند.

محمودی اصل تصریح کرد: نوسانات قیمت توان رقابتی صادراتی کشور را کاهش داده است و برعکس آنچه برخی فکر می کردند که با افزایش قیمت ارز صادرات افزایش پیدا خواهد کرد، صادرات در این ۲ ماه اخیر کاهشی بوده ودر مجموع افزایش محسوسی را تجربه نکرده است.

وی گفت: در حال حاضر قاچاق معکوس شکل گرفته و نتایج این تغییر در قاچاق گوشت و سایر کالاها دیده می شود،این نابسامانی ها به دلیل نبود یک سیستم شفاف و رقابتی است و از سوی دیگر سیستم توزیع ناکارامد نیز بر دامنه مشکلات می افزاید.

این کارشناس اقتصادی خود دولت را نیز در نوسانات قیمت بازنده به تمام معنی عنوان کرد و گفت: چرا که افزایش قیمت ها و بی ثباتی به تولید کنندگان و فعالان اقتصادی آسیب رسانده و بر مجموع درآمدهای مالیاتی تاثیر می گذارد.

محمودی اصل افزود: همچنین خود دولت بعنوان یک مصرف کننده با افزایش هزینه ها مواجه می شود.

وی گفت: مروری بر روش های سنتی مدیریت نوسانات قیمت ها نشان می دهد که این شیوه ها اینک کارایی ندارد و نگهداری ذخایر احتیاطی بسیار هزینه برای دولت است.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: در این صورت امکان ذخیره سازی برخی کالاها فراهم نیست و طرح ثبیت قیمت ها نیز با بررسی تجارب گذشته هم مازاد تقاضا به همراه دارد و هم اینکه باعث اتلاف منابع و رانت می شود.

وی گفت: کشف قیمت در یک محیط رقابتی و شفاف می تواند دولت را در برنامه ریزی دقیق برای تامین کالاهای اساسی یاری دهد.

این کارشناس با بیان اینکه یکی از قابلیت های اساسی بورس کالا و ابزارهای مالی مشتقه جذب نقدینگی سرگردان است،ادامه  داد: چرا که با این ابزارها عمق بازار افزایش و امکان جذب نقدینگی بیشتر فراهم می شود و فعالان اقتصادی را با حجم وسیعی از ابزارهای کالایی مواجه می کند.

محمودی اصل گفت: بورس محل مناسب تری برای فعالیت و سرمایه گذاری است چرا که محیط مناسب و امن تری است و ضابطه ها و قوانین نقدشوندگی و سلامت فعالیت های اقتصادی را بالا برده و از سوی دیگر بازار معاملات کالایی با مقررات منسجم،کیفیت را نیز تضمین می کند.

وی افزود: در شرایط تحریم، برای جلوگیری از رانت و احتکار،بورس کالا می تواند نقش اساسی خود را ایفا کند.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۴۱۸۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمدید مصوبه مداخله بانک مرکزی برای کنترل نوسانات ارز

اعضای شورای عالی هماهنگی اقتصادی با تمدید مصوبه کمیته مداخلات ارزی بانک مرکزی مبنی بر اعطای اختیارات لازم به این بانک برای مداخله در بازار ارز و کنترل نوسانات ارزی، موافقت کردند. - اخبار سیاسی -

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی عصر امروز چهارشنبه به ریاست آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور برگزار شد و دو مصوبه به تصویب رسید.

رئیسی: وعده صادق اجماع‌ساز بود/ تعهد به ساخت 4میلیون مسکندر این جلسه با توجه به لزوم تمدید مصوبه کمیته مداخلات ارزی بانک مرکزی مبنی بر اعطای اختیارات لازم به این بانک برای مداخله در بازار ارز و کنترل نوسانات ارزی، اعضای شورای عالی هماهنگی اقتصادی با تمدید این مصوبه موافقت کردند.

همچنین با توجه به لزوم تأمین مالی منابع مربوط به طرح 550 هزار هکتاری خوزستان، شورای عالی هماهنگی اقتصادی، «بند (م) تبصره (2) قانون بودجه 1402» مبنی بر اعطای مجوز برای برداشت منابع مالی مورد نیاز این طرح از محل واگذاری سهام دولت در شرکت توسعه نیشکر را برای سال 1403 تمدید کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عرضه بیش از ۲۴ محصول متنوع پالایشگاه آبادان در بورس
  • پالایشگاه آبادان در بورس انرژی مقام اول را کسب کرد/ تولید ۵۰۰ هزار بشکه‌ای در سال ۱۴۰۲
  • این افراد بازنده بزرگ بورس هستند
  • تمدید مصوبه مداخله بانک مرکزی برای کنترل نوسانات ارز
  • لایحه‌ مالیاتی دولت برای سرمایه‌گذاری بیشتر در تولید
  • افزایش ۶۰درصدی تولید نفت خام در دولت سیزدهم/ اولویت وزارت نفت، تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام است
  • گزارش بورس امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • کاهش قیمت ها در بازار طلا و سکه؛ نیم و ربع سکه چند شد؟ | جدول قیمت ها
  • انصاف را در اظهار نظر رعایت کنیم/ رونق تولید و نمایش فیلم‌ها موجب کاهش بیکاری سینماگران شده است
  • عدم استفاده بهینه از منابع موجب کاهش بهره وری در دانشگاه‌ها می‌شود